24 / 04 / 2024

Apartman toplantı duyurusu

Apartman toplantı duyurusu

Apartman yönetiminin yılın belli dönemlerinde toplantı yapması gerekiyor. Toplantı için kat maliklere bir çağrı yapılması gerekiyor. Peki, duyuru nasıl yapılır? İşte apartman toplantısı duyurusu örneği..

Apartman toplantı duyurusu nasıl yapılır?

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre, apartman yöneticisinin kat maliklerini yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, toplantı için bir araya getirmesi gerekiyor. Peki, apartman toplantı duyurusu nasıl yapılır?

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

Normalleşme sürecinde site toplantıları nasıl yapılır?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kademeli normalleşmede apartman toplantılarını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Apartman toplantı duyurusu örnekleri!

Her apartmanda apartman yönetimi tarafından yılın belli dönemlerinde toplantı yapılıyor. Toplantı için kat maliklere bir çağrıda bulunulması gerekiyor. Peki, duyuru nasıl yapılır? İşte apartman toplantı duyurusu örnekleri...

Apartman toplantılarında vekalet kuralları nedir? 

Posta yazarı Tamer Heper, '12 bağımsız bölümü olan bir apartmanda eşi için vekalet alan bir malikin aynı zamanda komşusu için de vekalet alabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan apartman görevlilerine çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sefaköy Kültür Merkezi'nde İstanbul 3. Bölge apartman görevlileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada bu tür toplantılarda sorunu yaşayan kişilerin düşüncelerini açıklamalarını önemsediklerini söyledi. 

Kat malikleri toplantısı ertelenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Apartman defteri noterde kapattırılmak zorunda mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartman yöneticisiyim. Yılda bir kere toplantı yapılıyor ve bir karar alınıyor. Yılsonu karar defterini notere kapattırmak zorunda mıyız? Kat maliki toplantıya katılmadığında vekaletini kiracısına verebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Apartman toplantısı internet üzerinden yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '44 bağımsız bölümlü binamızda kat malikleri toplantısı ‘ZOOM teknolojisi ile yapılacak’ denildi. Bu toplantı geçerli mi? sorusunu yanıtladı.

Koronavirüs apartman genel kurulu toplantılarını da erteledi!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında kat maliklerince kurulan ve yönetilen apartman genel kurulu toplantıları koronavirüs nedeniyle ertelendi....

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Apartman yöneticisi kaç yıllığına seçilir?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''apartman yöneticisi seçimi ve apartman toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı. 

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartman toplantı duyurusu Haberi

Apartman toplantı duyurusu

Apartman toplantısı duyurusu örneği!

Apartman yönetiminin yılın belli dönemlerinde toplantı yapması gerekiyor. Bu toplantıda apartman gündemi için belirlenen konular karara bağlanıyor.


Bu toplantı,  yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer

böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Toplantı için kat maliklere bir çağrı yapılması gerekiyor.

Bu çağrı kapsamında toplantının gün, saat ve yerinin belirtilmesi ve toplantıda görüşülecek konuların da not edilmesi gerekiyor. Apartman toplantısı duyurusu örneği şu şekilde:


Apartman toplantısı duyurusu:


............ Apartmanı Kat Maliklerine 


Kat malikleri kurulu, aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere ../../.... günü saat ....'da apartman sığınağında olağan (veya olağanüstü) olarak toplanacaktır.


Bu toplantıda yeter sayı sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantı nisap (çoğunluk) aranmaksızın .../.../... günü saat ....'da aynı yerde yapılacaktır.


Bütün kat maliklerinin toplantıya katılmaları veya kendilerini temsil ettirmeleri önemle rica olunur...