29 / 03 / 2024

bursa bilim merkezi 25 ocakta açılacakmı

bursa bilim merkezi 25 ocakta açılacakmı

BUTTİM TÜYAP Fuar Alanı yanında yaptırılan ve 25 Ocak Cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açılacak olan bilim ve teknoloji merkezi, Bursa’da büyük bir boşluğu dolduracak...

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından Gençlik ve Bilim Merkezi incelendi. Aksaray Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi, açılış için gün sayıyor.

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Bursa'da Hasan Sözüneri Mimarlık Tasarım Merkezi oldu!

Bursa'da 1982 yılında kurulan  Hasan Sözüneri Mimarlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak kabul edildi...

Naci Topçuoğlu Bilim Merkezi Gaziantep'e değer katıyor!

Gaziantep’in teknopark alanına komşu alanda hayata geçiren Naci Topçuoğlu Bilim Merkezi mimari, iç mimari ve peyzaj tasarımına sahip olarak bölgeye değer katıyor.

Yüreğir'de kentsel dönüşüm hamlesi!

Adana'nın Yüreğir ilçesinde kentsel dönüşüm hamlesi başladı. İlçede 11 kültürevi, 24 çok amaçlı mahalle evi, 22 spor tesisi, bilim merkezi, kına konağı, 772 konut ve 43 işyerinin yapımı tamamlandı.

İstanbul’un ilk bilim merkezi açıldı!

Bilim ve yüksek teknoloji merkezi Üsküdar Bilim Merkezi'nin açılışı dün gerçekleştirildi. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı, TÜBİTAK ve Üsküdar Belediyesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilen bilim merkezinin 1'inci fazı çin açılış töreni düzenlendi.

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.

Gaziantep Bilim Merkezi 2020 yılında açılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 19 milyon liraya mal olan Gaziantep Bilim Merkezi'nin 2020 yılında hizmete açılacağını söyledi. 

Haliç Bilim Merkezi ihalesi 12 Kasım'da!

Haliç Bilim Merkezi ihalesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Kasım'da yapılacak. Proje tamamlandığında Avrupa'nın en büyük bilim merkezi olacak...

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi'nin ihalesi 5 Ekim'de!

Beyoğlu Kasımpaşa'da yer alan tarihi Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar başladı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

bursa bilim merkezi 25 ocakta açılacakmı Haberi

bursa bilim merkezi 25 ocakta açılacakmı


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bilim ve teknoloji merkezinin açılışına sayılı günler kaldı. 


BUTTİM TÜYAP Fuar Alanı yanında yaptırılan ve 25 Ocak Cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açılacak olan bilim ve teknoloji merkezi, Bursa’da büyük bir boşluğu dolduracak.


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yapımı devam eden bilim ve teknoloji merkezinin çocukların bilime olan ilgilerinin artmasına vesile olacağını ifade ederek “Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Cumartesi günü saat 14.00’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık tarafından açılacak. Bildiğiniz gibi Türkiye’de Bilim Merkezlerinin tarihi çok eski değil, 3-4 yıllık bir gelişmesi var. Bilim ve Teknoloji Merkezilerinin en önemlilerinden bir tanesini Büyükşehir Belediyemiz Bursa’da yapmış oldu. Çocuklarımız burada hem bilim tarihini sergilerle öğrenmiş...