29 / 03 / 2024

eski binaya iskan alınır mı

eski binaya iskan alınır mı

İskan belgesi, ruhsatlı bir binanın projesine uygun olarak bitirilmesi halinde belediye tarafından düzenlenen oturma ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eski binaya iskan alınır mı? Eski binaya iskan nasıl alınır?

İmar ve İskan eski bakanı Selahattin Babüroğlu vefat etti!

İmar ve İskan, Ulaştırma Bakanı eski bakanı Selahattin Babüroğlu hayatını kaybetti. Uzun seneler bakanlık ve Cumhuriyet Senatosu üyeliğinde bulunan Babüroğlu, 98 yaşında vefat etti. 

Enerji kimlik belgesi olmazsa ne olur?

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs itibari ile başlıyor. Peki, enerji kimlik belgesi olmazsa ne olur? Eski binaya enerji kimlik belgesi alınmazsa ne ceza verilir?

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi'nin eski binasına ne olacak?

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi yeni binasına taşındı. Eski binaya ne olacağı merak konusu oldu. Binanın okula dönüşeceği iddialarına rağmen çalışmalara başlanmadı.

Eskişehir’de iskansız binalar arttı!

Eskişehir Müteahhitler Derneği Başkanı Ahmet Çetin, dernekte düzenlenen toplantıda binalarda iskan sorununu ele aldı. Çetin “Eskişehir’de iskânsız bina sayısı da had safhada” dedi.

Pasaportu olmayan binaya iskan verilmeyecek!

2011 öncesi yapılmış binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar, Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirildi. En az C Sınıfı belge almayan yapılara iskan verilmeyecek. Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkullerin kira ve satış fiyatlarını da etkileyecek.

İzmit’te bir ayda 68 binaya iskan!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, bir ay içinde iskân için 77 başvuru yapıldı. Başvuruları yerinde titizlikle inceleyen teknik ekip bunlardan 68'ini projeye uygun bularak iskân ruhsatı verdi.

Tabakhane dönüşümünde sur üzerindeki bina yıkılmadı mı?

Tabakhane Kentsel Dönüşümü çerçevesindeki çalışmalarda yıkımı yapılmayan sur üzerindeki eski binaya ilişkin şok bir iddia ortaya atıldı. Muammer Şahin'e ait binanın istimlakı durdurulduğu öğrenildi.

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

1944 Kasımpaşa Deresi civarında iskan yasaklanmış!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, Kasımpaşa Deresi civarında iskanı yasaklamış ve buradaki eski evleri de istimlak edecekmiş. Prost'un imar planına göre derenin başlangıç kısımları, iskan mıntıkası olmaktan çıkarılmış.

7 milyon eski binaya devlet desteği hazır!

17 Ağustos depreminin üzerinden 16 yıl geçti. Bu süreçte 5 milyon konut deprem yönetmeliğine göre yenilendi. Halen 6-7 milyon konutun acilen yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerekiyor.

Eski binaya konut kredisi kullanılır mı?

Konut kredisi kullanma sürecinde bankalar, kredi kullanacak kişide ve kredi kullanılacak meskende birtakım koşullar arıyor. Peki, evde hangi özelliklere bakılır? Eski binaya konut kredisi kullanılır mı?

Eski binaya ruhsat nasıl alınır?

İmar Kanunu gereğince bir arsa üzerinde, ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsatsız yapı inşaatına başlanılamıyor. Peki, bu şekilde inşa edilen eski binaya ruhsat nasıl alınır?

Eski binaya asansör yapılır mı?

Bina giriş katından itibaren bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunlu oluyor. Peki, eski binaya asansör yapılır mı?

eski binaya iskan alınır mı Haberi

eski binaya iskan alınır mı

Eski binaya iskan nasıl alınır?

İskan belgesi, ruhsatlı bir binanın, ruhsat şartlarına uygunluğunu gösteren belgelerle birlikte; inşaat bitim tarihini, tapu kayıt numarasını, binanın adresini, bağımsız bölümlerin türlerini, arsa paylarının ve numaralarını, mal sahiplerini, sınıflarını, metrekare cinsinden kapladığı alanını gösteren belgelere iskan belgesi olarak ifade ediliyor.


İskan raporları belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından hazırlanıyor. 


İskan belgesi alabilmek için inşaat sahibi müteahhidin veya inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyenin ilgili bölümüne müracaat etmesi gerekiyor. İskan belgesi için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:


İskan belgesi için gerekli olan belgeler

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

*...