20 / 04 / 2024

Hasan Kalyoncu biyografi

Hasan Kalyoncu biyografi

1974 yılında Kalyon İnşaat'ı kuran ortak dört kardeşten biri olan Hasan Kalyoncu kimdir? Hasan Kalyoncu'nun hayatına dair merak ettikleriniz ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ilgili detaylar haberimizde...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanını açıkladı. Çok sayıda bölümde tam zamanlı öğretim üyesi alınacağı öğrenildi. İşte detaylar…

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

Tunç Soyer: Deprem master planı için destek vermeye hazırız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi depreme hazır ama İzmir değil’ açıklamasıyla ilgili yapılan eleştirileri cevapladı. MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise TBMM'de deprem konusunda açıklamalarda yaptı.

Hasan Kalyoncu: İzmir’de fay hattı üzerindeki yerleşim yerleri taşınmalı!

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, TBMM Genel Kurulu’nda deprem master planları hakkında konuşma yaptı.

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

Kalyon Holding 45. yılını kutluyor!

Kalyon Holding’in inşaat, enerji, gayrimenkul yatırım ve havacılık sektöründeki kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin akademik yönetimi Ortak Aklımızla Geleceğe çalıştayı için Antalya’da bir araya geldiler...

Hobi bahçeleri mevzuatının düzenlenmesi talebi TBMM'de!

Hobi bahçesi oluşturulmasının bir mevzuatla düzenlenmesi talebi meclis gündemine taşındı. MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

3 üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi kuruldu!

Atılım Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 3 yeni Tıp Fakültesi kuruldu..

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

HKÜ'nün yeni fakülte binası açıldı!

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) binası açılış töreni, Usta Oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın katılımıyla yapıldı.

2016 Bina Enformasyonu Modellemesi Çalıştayı gerçekleşti!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Salford Üniversitesi ve Cardiff Universitesi işbirliğiyle disiplinlerarası dört günlük bir çalıştay düzenlendi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde mimarlığın geleceği konuşuldu!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından "Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık" konularını içeren bir seminer düzenlendi.

Hasan Kalyoncu GSMF'de mimarlığın gelişimi konuşuldu!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından "Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık" konularını içeren bir seminer düzenlendi.

Hasan Kalyoncu biyografi Haberi

Hasan Kalyoncu biyografi

Hasan Kalyoncu kimdir? 

Hasan Kalyoncu, 1949 Trabzon Çaykara doğumlu. 59 yaşında hayata veda eden Hasan Kalyoncu, ilk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. Erzurum Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu.


Hasan Kalyoncu, üniversiteyi bitirdikten sonra babası Mehmet Kalyoncu'nun askerliğini yaptığı Bitlis Tatvan'a yerleşti.


Kalyoncu, Tatvan'da birçok inşaat yapımına imza attarak, burada elde ettiği referanslarıyla Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir okul inşaatının ihalesini aldı. Böylece Hasan Kalyoncu 1973 yılında Gaziantep'e adım atmış oldu.


Evli ve 4 çocuk babası olan Hasan Kalyoncu, kardeşleriyle birlikte 1974 yılında Kalyon İnşaat'ı kurdu.


Hasan Kalyoncu, İstanbul'daki işyerinde çalışma bürosunda temelini atmak istediği üniversite projesi üzerine İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte otururken, geçirdiği kalp krizi sonucu 59 yaşında vefat etti.


Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından, 2008 yılında Gazikent Üniversitesi...