28 / 03 / 2024

hisseli gayrimenkul ortaklığın giderilmesi

hisseli gayrimenkul ortaklığın giderilmesi

Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar tarafından diğer paydaşlara karşı açılıyor. Peki, hisseli tapularda ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 ildeki 124 gayrimenkulü yarın satışa çıkarıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 ilde bulunan 124 gayrimenkul yarın satışa çıkarılıyor. Gayrimenkullerin satışı için müzayede yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi 2021!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığı bozmak için izale-i şuyu davası açılıyor. Bu dava için bir dilekçe ile mahkemeye başvuruluyor. Peki ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Ortaklığın giderilmesi davası nedir?

Posta yazarı Tamer Heper '‘Ortaklığın giderilmesi’ talepli bir arsamız var. Uzun zamandır ihtilaflı. Yakınlarda e-Devlet’ten sorguladığımda, şöyle bir ibare yazmışlar: “3402 sayılı kanunun 22’nci maddesinin 2’nci fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir.” Bu ne demektir?' sorusunu cevapladı.

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021...

Alman vatandaşları dolandırarak gayrimenkul satın alan 31 şüpheli yakalandı!

İzmir'de kurdukları çağrı merkezi ile Alman vatandaşları dolandırıp ve bu dolandırıcılıktan elde ettiği gelirlerle gayrimenkul satın aldığı iddia edilen 31 şüpheli yakalandı.

Hisseli arsa satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'nin en büyük yatırım seçenekleri arasında olan hisseli arsa yatırımında dikkat edilecek hususlar neler? Hisseli arsa alırken hangi konular araştırılmalı? Prokule Türkiye yetkilisi Gökhan Gürlek hisseli arsa satın alımına ilişkin önerilerde bulundu.

COVID-19 Türkiye gayrimenkul pazarını nasıl etkileyecek?

Colliers, 'COVID-19 Sürecinde Türkiye Gayrimenkul Piyasası Mayıs 2020' raporunda Türkiye gayrimenkul piyasasının mevcut durumu ve salgın sonrası beklentileri değerlendirildi. Rapora göre, konut piyasasında bahçe, yeşil alan gibi sosyal olanakların olduğu konut alanlarına talep artacak...

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Coşkun Küçüközmen, Kovid-19 salgınının İzmir'de gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçüközmen, gayrimenkul fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti...

Türk Kızılay'ın Cizre'deki gayrimenkulü gönüllü merkezine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şırnak ili, Cizre ilçesi, Dicle Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü gönüllü merkezine dönüştürecek.

COVID-19 gayrimenkul piyasalarını nasıl etkileyecek?

Dünyada ve ülkemizde ciddiyetini gittikçe artıran COVID - 19 virüsü gayrimenkul piyasalarını nasıl etkileyecek?

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşı olmaları mecliste!

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı kazanmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

hisseli gayrimenkul ortaklığın giderilmesi Haberi

hisseli gayrimenkul ortaklığın giderilmesi

Hisseli tapularda ortaklığın giderilmesi!

Bir gayrimenkulün tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Bu tür tapulara hisseli tapu deniyor. 


Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli gayrimenkullerde tapunun ayrılması için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor.


Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar tarafından diğer paydaşlara karşı açılıyor.


Dava, taşınmaz mala ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için açılıyor. 


Dilekçe örneği:

SULH HUKUK MAHKEMESİNE

........


DAVACI..............:

VEKİLİ................:

DAVALILAR..........:

DAVA KONUSU......:İzale_i Şüyu(Ortaklığın giderilmesi)

DAVA DEĞERİ........:


AÇIKLAMLAR.........:

Babam ../../.. tarihinde vefat etti.Geriye miras olarak Erzincan ili,Merkez ilçesi ,İnönü Mahallesi,...ada,...pafta ....parselde kayıtlı bulunan ev kaldı.Bu taşınmaza iştirak halinde malik bulunmaktayız.Kardeşlerimle anlaşarak anılan taşınmazı paylaşma imkanımız olmamıştır.


Söz konusu taşınmazın ayni taksimi...