20 / 04 / 2024

ipotek fek ücreti

ipotek fek ücreti

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Bankalar konuttan ipotek kaldırmak için ücret alıyor!

Bankalar, kendi yararı için yaptığı ipoteği kaldırmak için de müşteriden para istiyor. Yılda 500 bin kişi ipotek fekki için bankalara haksız yere 150 milyon ödüyor..

İpotek fek harcı fiyatları!

İpotek fek harcı fiyatları bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. İpotek fekki için alınan harç 200 TL ile 500 TL arasında değişebiliyor. Her bankanın aldığı harç miktarı farklıdır...

Tapuda ipotek fek masrafı!

Tapuda ipotek fek masrafı bankadan bankaya değişmekle birlikte 100 TL'den başlıyor ve 500 TL'ye kadar yükseliyor. İpoteğin fek edilmesi amacıyla alınacak ipotek fek yazısı için bankalar bu masrafı talep ediyor...

İpotek fek ücretinin iadesi!

İpotek fek ücretinin iadesi, ücret ödedikten sonra yasal faiziyle birlikte bu ücretin iade edilmesini belirttiğiniz bir dilekçe ile oluyor. İpotek fek ücretinin iadesi için verilen bu dilekçeye cevap verme süresi 30 gündür...

İpotek fekki ücreti!

Bankalarca alınan ipotek fekki ücretinin, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK ) ile bankalar arasında uzun süredir devam eden pazarlıkların ilk aşamasında kaldırılması yönünde kararlar çıktı...

İpotek fek yazısı!

Konut kredisi ödemelerinizin tümünü tamamladıktan sonra konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan ipotek fek yazısı için tüm merak ettikleriniz bu haberde...

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

Torunlar GYO'nun Paşabahçe arazisindeki ipotek kaldırıldı!

Torunlar GYO portföyünde yer alan Paşabahçe arazisinde Akbank T. A.Ş. lehine 5 Temmuz 2013 tarihinde 375 milyon USD tutarında ipotek tesis edildi. Bahse konu ipotek 5 Kasım 2021 tarihinde fek edildi.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Bankadan ipotek fek yazısı nasıl alınır?

Konut kredisi kullanılarak alınan evin tapusuna banka tarafından ipotek konur. Borç tamamen ödendikten sonra alınan fek yazısı banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanır.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği halde fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi..

İpotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olanların, kredi ödemesinin bitmesi halinde konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. İşte, ipotek fekki ücreti dilekçe örneği!

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

İpotek fek harcı ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek harcı ne kadar?

ipotek fek ücreti Haberi

ipotek fek ücreti

İpotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek belgesi, tapu sicil müdürlüklerinde işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından, taşınmaz üzerine ipotek tesis edilmesini belirten belge olarak tanımlanıyor. İpotek belgesi üzerinde taşınmaz bilgileri, ada, parsel numaraları, taşınmaz sahibinin ve alacaklının bilgileri, ipotek faizi, ipotek bedeli ile ipoteğin derecesi yer alıyor. 


Konut kredisiyle alınan gayrimenkulün ödemelerin tamamlanmasının ardından taşınmaz üzerine konulan ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapu sicil müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen ipotek kaldırma Fek Yazısı alınması gerekiyor.


İpotek fekkinin kaldırılmasına ilişkin Tapu Müdürlükleri’ne yazılacak olan yazı için fek ücreti başlığı altında belli bir miktar para tahsil ediliyor. Bu ücreti ödemek istemeyen tüketicilerin birtakım hususlara dikkat etmesi gerekiyor.


Öncelikle tüketicilerin konut kredisi sözleşmesi içerisinde yer alan “ipotek fekki borçlu tarafından ödenir” ibaresinin kaldırılması için bankaya müracaat etmesi gerekiyor. Aksi takdirde konut kredisinin sona...