19 / 04 / 2024

ipotekli yapının riskli bina tespiti

ipotekli yapının riskli bina tespiti

Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi ve ipoteğin durumu ne olur? Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işleyecek? Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir? işte sorularınızın yanıtı...

Maltepe Bağlarbaşı'ndaki riskli yapının imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi Riskli Yapının Bulunduğu 16435 Ada 17 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi ortaklığı ile hayata geçen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde riskli olduğu belirlenen 177 yapının yıkım işlemleri başladı. 

Esenler’de 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi!

17 Ağustos'un 20'nci yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Göksu, 10 yılda Esenler'de yaklaşık 98 bin riskli yapının 56 bininin yenilendiğini söyledi...

Karmen Yapı'nın hisseleri 22.3 milyon TL'ye Metal Yapı Konut'a satıldı!

Metal Gayrimenkul A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Karmen Yapı'nın hisseleri 22.3 milyon TL'ye Metal Yapı Konut'a satıldığı bildirisi yayınlandı.

Sinpaş Yapı'nın Sinpaş GYO'ya devrini SPK onayladı!

Sinpaş Yapı'nın tam bölünme suretiyle sahip olduğu varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünün Sinpaş GYO'ya devri için hazırlanan SPK tarafından onaylandı. 

Ametist Park ile Ankara'nın tam orta noktasına yatırım yapın!

Büyük inşaat projelerine imza atan ICK Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kuru "Ametist Park projemize geleceğin Ankarasının tam orta noktasında yer almak isteyenler büyük ilgi gösteriyor."dedi.

Sinpaş Yapı'nın Sinpaş GYO'ya devri onaylandı!

SPK, Sinpaş GYO tarafından Sinpaş Yapı'nın tam bölünmesi suretiyle sahip olduğu varlık ve yükümlülüklerin bir bölümünün devralınmasını onaylandı. 

Karmen Yapı'nın hisseleri 22.3 milyon TL'ye Metal Yapı'ya satıldı!

Metal Gayrimenkul A.Ş. tarafından KAP'a yapılan açıklamada; Karmen Yapı'nın hisselerinin Metal Yapı Konut'a toplam 22 milyon 310 bin TL'ye satıldığı söylendi.

Hiçbir çürük yapının temeli atılamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Hedefimiz 150-200 bini İstanbul'da olmak üzere yılda 500 bin, 15 yılda ise 7,5 milyon konutu dönüştürmek. Artık Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hiçbir çürük yapının temeli atılamayacak" dedi.

Sur Yapı'nın 17 projesindeki ticari gayrimenkuller satışta!

Sur Yapı’nın 12 farklı lokasyonda bulunan 17 projesindeki ticari gayrimenkuller, işine değer katmak isteyen ve ticari gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerle buluşuyor.

NEO Yapı'nın acı günü! Necla Uzunyol vefat etti!

NEO Yapı'nın Kurucu Ortağı Mustafa Feridun Uzunyol'un anesi Necla Uzunyol vefat etti. NEO Yapı, taziye ilanı yayınladı.

ipotekli yapının riskli bina tespiti Haberi

ipotekli yapının riskli bina tespiti

Riskli bina tespitleri...

"Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi ve ipoteğin durumu ne olur? Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işleyecek? Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir?" gibi sorular Kentsel Dönüşüm'ün resmi internet sayfasında açıklanıyor.


Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi?

Kentsel Dönüşüm Kanununa göre, riskli binaların sicilinde bulunan aynî ve şahsî haklar ile temlik hakkını kısıtlayan veya yasaklayan her türlü şerh (mesela ipotek hakkı), riskli bina yıktırıldıktan sonra hisseler üzerinde devam edecektir. 


Bu yüzden, üzerinde ipotek olması riskli binanın yıktırılmasına engel teşkil etmiyor.


Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işler?

Riskli bina tespitinin kesinleşmesinden sonra bu binaların yıktırılması için maliklere 60 günden az olmamak üzere süre verilecek, bu süre içinde riskli binaların yıktırılıp yıktırılmadığı kontrol edilecek,...