19 / 04 / 2024

Tapuda takas harcı

Tapuda takas harcı

Takas bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak biliniyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Tapu takas harcı 2015!

Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas harcı 2015!

Tapuda takas masrafı ne kadar?

Para aracılığı olamadan bir gayrimenkulün başka menkul ile değiştirilmesi, değiş tokuş edilmesi işlemi olan takas, tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda takas işlemi nasıl yapılır? Tapuda takas masrafı ne kadar?

Trampa nasıl gerçekleşir?

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Bu tarz işlemler Tapu Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor. Peki, trampa nasıl gerçekleşir? İşte, trampa işlemleri..

Tapuda takas harcı!

Tapu takas işlemlerinin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tarafların aralarında anlaşarak tapu müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı ne kadardır? İşte, tapuda takas harcı 2015!

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar?

Bir kişiye miras kalması durumunda mirası üzerine geçirme işlemine tapuda intikal işlemi deniyor. Peki, Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

TOKİ'den daire satın alan dar gelirli vatandaşlar, tapuda bir masraf ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. Peki, TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Bir yatırım aracı olarak görülen arsalar bu yıl da büyük rağbet görüyor. Arsa almak isteyenler tapuda da belli oranlarda masraf ödüyor. Peki, arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı 2022 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı 2022 belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 2022 yılı tarifesinde yeni rakamlar açıklandı. Peki, tapuda işi olan bir vatandaş bu sene döner sermaye ücreti olarak ne kadar ödeyecek? İşte 2022 tapu döner sermaye harcı...

Tapuda takas harcı Haberi

Tapuda takas harcı

Tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Gayrimenkul devir işlemleri sürecinde kimi zaman alıcının parayı vermemesi veya satıcının asıl gayrimenkul sahibi olmaması gibi sorunlar yaşanabiliyor.


Bu gibi tapu dolandırıcıklarının yaşanmaması adına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank bir sistem oluşturdu.

Tapu dairesinden alınan e-ödeme numarası ile taputakas.com.tr adresinden veya taputakas mobil uygulaması ile sisteme giriliyor. Satıcı e-ödeme numarası ve gerekli bilgileri sisteme giriyor.  Sistem tarafından oluşturulan Takasbank Referans Numarasını (TVS Ref No) alıcıya iletiliyor.


Alıcı e-ödeme numarası ve TVS Ref No ile gerekli bilgileri sisteme giriyor. Gayrimenkul ve komisyon bedelleri Takasbank'ın hesabına gönderiliyor. Ödemelerin sisreme kayıt esnasında bildirilen hesap numarasından gönderilmesi zorunlu oluyor. 


Tapu dairesinde tescil işlemi gerçekleştiğinde Takasbank tarafından gayrimenkul bedeli satıcıya EFT ile gönderiliyor. 



Tapu takasın özellikleri nelerdir?



Öznur...