19 / 04 / 2024

termal turizmi

termal turizmi

Türkiye'de sayıları giderek artan termal tesisler, soğuk havaların yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde hafta sonu tatilini dinlenerek geçirmek isteyenleri bekliyor. Fiyatlar ise gecelik 90 liradan başlıyor.

Kış turizminde lider termal tesisler!

Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte termal otellere yerli ve yabancı turist akını başladı.Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde sağlık turizminin fiyatlarının çok yüksek olması, yabancı turistlerin ilgisini Türkiye’ye doğru yönlendiriyor.

Türker Naslı: Termalin başkenti olmaya hazırız!

TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Türker Naslı, 9 ayrı ilçesi çok zengin termal kaynaklara sahip Ankara'nın, dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirebileceğini söyledi.

Termal turizm yatırımına teşvik!

Termal turizm yatırımına teşvik geliyor. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Jeotermal kaynak bakımından da zengin olan Yozgat'ta termal turizme yönelik yapılacak yatırımlara ciddi destekleme olduğu belirtildi.

Termal turizme teşvik dopingi!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre termal sağlık turizmi için yatırım yapacaklara 5. bölge teşvikinden yararlanma imkanı ile yatırımcılardan çok önemli taleplerin gelmeye başladığı bildirildi.

Termal Turizmi Travel Turkey İzmir'de yapılacak!

Termal Turizmi Travel Turkey Fuarı, 5 - 8 Aralık'ta İzmir' de gerçekleştirilecek. İzmir'de 5-8 Aralık'ta gerçekleştirilecek fuara Mısır ve Çanakkale " partner " olarak katılacak...

Dünya termal turizmle hem şifayı hem de parayı buluyor!

ABD termal turizmden yılda 5,5 milyar dolar, Avrupa ise 3,5 milyar dolar elde ederken, jeotermal kaynak zenginliği ve potansiyeli açısından dünyada ilk yedi, Avrupa'da ise birinci sırada yer alan Türkiye, sadece 20 milyon dolar kazanabiliyor...

Hediye Güral Gür, turistleri Afyon'a çekmeyi hedefliyor!

NG Hotel Resort'un İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Avrupalı turistleri, deniz,kum, güneş dışında alternatif olan termal için Afyon'a getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi...

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Arzu Şentürk Salık: 100 milyon dolarlık otel yapacağız!

Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Salık, çiftlik ile tarım ve termal turizmi birleştirecek 100 milyon dolarlık bir otel yatırımı yapacaklarını söylüyor...

Köksal Köse'den iki yeni termal otel yatırımı!

Tuzla’da bir tesis aldı, hayatı değişti. Avrupa’da gördüğü modeli Tuzla Medikal Termal Otel adını verdiği bu komplekste hayata geçirdi. Koksal Köse sağlık turizmi konusunda oldukça iddialı. Köse, iki yeni yatırım için de hazırlıklarını tamamlamış durumda..

Kütahya'nın çehresi değişiyor!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek...

Kütahya termal turizmi alanında yeni projeler üretecek!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek.

Bolu Narven Termal Sağlık Kasabası Ocak'ta hizmete girecek!

450 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin ilk termal sağlık kasabası Bolu’da turizmi hareketlendirecek.Türkiye turizmine katkı sağlayacak olan Narven, aynı zamanda Bolu halkının da yeni istihdam alanı olacak.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

ASİAD: Termal ve sağlık turizmi ile kalkınacağız!

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal turizmin ve sağlık turizminin Ankara'yı bu alanlarda dünya ölçeğine taşıyabileceğini, verilecek planlı destekle hem Ankara ekonomisinin büyüyeceğini, hem yeni istihdam imkanları doğacağını söyledi.

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm termal turizmi canlandıracak!

TOKİ Başkanı Turan, Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla inşa edilen pansiyonlarda son aşamaya gelindiğini belirtti. Turan, dönüşümün Pamukkale için, önemli yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Ankara termal turizmi ile şifa dağıtıyor!

Başkent Ankara’nın modern ve kapsamlı sağlık yatırımlarının dışında tıbbi malzemede Türkiye üretiminin yüzde 70’ini karşılayan potansiyeli ile sağlıkta Ortadoğu ve Balkanlar’ın marka kenti olabileceği bildirildi.

Yabancı hastalar termal turizme hayat verdi!

Sağlık turizminin önemli kollarından biri olan termal turizm yabancı hastalarla kalkınıyor. Son 10 yılda 2,7 milyondan 4.8 milyona yükselen sağlık turizmi hacminin önemli bir ayağı olan termal turizmi doktorların tavsiyesiyle canlandı.

Lalezar Termal Erzurum'da termal turizmi canlandıracak!

Erzurumlu 14 iş adamının bir araya gelerek turizm tesisi yatırımına imza atmasıyla hayata geçen Lalezar Termal Projesi, ilde termal turizmi canlandırma hedefinde...

termal turizmi Haberi

termal turizmi

 Türkiye'de sayıları giderek artan termal tesisler, soğuk havaların yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde hafta sonu tatilini dinlenerek geçirmek isteyenleri bekliyor. Fiyatlar ise gecelik 90 liradan başlıyor. Termal kaynaklar ve tesis sayısıyla öne çıkan Afyon'da konaklamak geceliği 119-200 lira, Denizli ile Pamukkale'de 100-120 lira. Bolu'da 99-150 lira. İzmir ve Çeşme'de 90-225 lira, Kütahya ve Balıkesir'de 124146 lira, Bursa ve Yalova'da 113-297 lira, Ankara Kızılcahamam'da 188-320 lira arasında değişiyor. 


Yeni...