29 / 03 / 2024

Tillo tabiat parkı

Tillo tabiat parkı

Tillo'da 400 dönümlük alan tabiat parkı ilan edildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Siirt'in Tillo ilçesindeki 400 dönümlük bir alan tabiat parkı statüsüne kavuştu.

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Gölcük Tabiat Parkı’nda terk edilen 25 bungalov ev ne olacak?

Gölcük Tabiat Parkı’nda 2018'de 7 milyon TL harcanarak yapılan fakat daha sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yıkılma kararı alması üzerine atıl durumda kalan 25 adet bungalov ev çürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projeye en başından itibaren karşı çıktıklarını belirtti.

Ağaçbaşı Tabiat Parkı'na Karadeniz kültürel mimarisine uygun evler inşa edilecek!

Giresun'un Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinde bulunan Ağaçbaşı Tabiat Parkı'na turizm amaçlı küçük evler yapılıyor.

Sinop Bayat Yaylası 'Tabiat Parkı' ilan edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığınca Sinop'un Durağan ilçesinde yer alan Bayat Yaylası "Tabiat Parkı" ilan edildi.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Ayvalık Tabiat Parkı imara mı açılıyor?

11 Şubat 2019’da ihaleye çıkan Ayvalık Parkı için Ayvalık halkı imza kampanyası başlattı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise Ayvalık Parkı’nın doğal kalmasını talep etti.

Ayvalık Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor!

Balıkesir’de Ayvalık Tabiat Parkı 20 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ihaleyi 11 Şubat’ta gerçekleştirecek.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Salda Gölü Tabiat Parkı alanı 570 dekara çıkarıldı!

Burdur Yeşilova'daki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak bilinen Salda Gölü çevresinde bulunan Salda Gölü Tabiat Parkı alanının genişletildiği belirtildi.

Elmasburnu Tabiat Parkı için yeni ihale!

İstanbul Beykoz Riva'daki Elmasburnu Tabiat Parkı işletmesi için yeniden kiralama ihalesine çıkarıldı. Tabiat Parkı için geçtiğimiz Ocak ayında yapılan ihaleye katılım gerçekleşmemişti.

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyeye devri neden iptal edildi?

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın Kırşehir Belediyesine devrinin Bakanlık tarafından iptal edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı belediyeye verilmedi! 

Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeye devir edilmedi. 

Tillo tabiat parkı Haberi

Tillo tabiat parkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tillo ilçesindeki 400 dönüm alanı tabiat parkı ilan etti.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, AA muhabirine, doğa ve inanç turizmi açısından zengin potansiyele sahip Tillo ilçesindeki Kale mevkisinde 400 dönüm alanın tabiat parkı olarak tescillendiğini söyledi.


Kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesinin önemine işaret eden Deligöz, "Turizm açısından potansiyeli yüksek değerlerin gelecek nesillere milli bir miras olarak bırakılması amacıyla bakanlıkça ülkenin ulusal ve uluslararası öneme sahip köşeleri koruma altına alınıyor" dedi.


- İnanç ve doğa turizmi 


Deligöz, bu kapsamda Siirt'te inanç ve doğa turizmi açısından öne çıkan Tillo ilçesindeki 400 dönümlük alanın bakanlık ve valilik işbirliğiyle tabiat parkı olarak tescillenmesi için çalışmalar yapıldığını dile...