27 / 04 / 2024

Tiny House maliyeti 2021!

Tiny House maliyeti 2021!

Küçük ev akımı Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. Peki Tiny House satılık fiyatları 2021 ne kadar? Tiny House nasıl yapılır? İşte Tiny House maliyeti 2021...



İnsanların alternatif konut arayışlarının ardından ilk önce batı ülkelerinde gelişen ardından ülkemize kadar yaygınlaşan Tiny House, artık yeni bir sektör haline geldi. Küçük bir evde yaşamanın ötesinde bir sosyal hareketlenme olarak görülen akım, minimalizm ve özgür yaşam felsefesiyle bir araya getiriliyor. 

Gün geçtikçe yaygınlaşan bu akıma göre inşa edilen evler, insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre dizayn ediliyor. Tiny House’ların en dikkat çekici özelliği de taşınabilmeleri. Bu özelliği ile öne çıkan mikro evler, belli bir yere bağlı kalmadan, istenilen yerde evinizde keyif yapabiliyorsunuz. Tabii ki tercihe göre  karavanla çekilebilecek şekilde mobil olabileceği gibi sabit tutuluyor.

Tiny House maliyeti 2021!

Tiny House nasıl yapılıyor?

Yapımı oldukça kolay olan Tiny House projesi için uygun bir köşe bulunmalı, çizimler üzerinden malzemlerin boyutları belirlenmeli ve montajı yapılmalı. Taşınabilir Tiny House'lar için ağırlık şartı yok. 

Tüketim çılgınlığının önüne geçmesini planlayan küçük ev projesinde oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi ana odalar, alandan maksimum tasarruf edilebilecek şekilde planlanıyor. Yaşam biçimi haline gelen Tiny House'larda daha minimal, şehirden uzak ve doğaya yakın bir yaşam imkanı sunuluyor. Sürdürülebilir yaşam, minimalizm ve geri dönüşüm gibi artılara sahip olan Tiny House'lar çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon, depolama alanı, koltuk, yatak, banyo gibi temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandı. 

Tiny House maliyeti 2021 ne kadar?

Her geçen gün daha çok tercih edilen Tiny House fiyatları oldukça uygun. Hem kullanım açısından hem de görünüm açısından beğeni toplayan bu ev yazlık olarak da kullanılıyor. Küçük evlerin maliyeti nakliye + işçilik + kar+ devlet alacağı ile hesaplanıyor. 

Tiny House satılık fiyatları ne kadar?

Küçük evlerin inşaat maliyeti, inşaat ruhsatı, zemin etüdü, vergiler ve resmi harç bedelleri gibi harcamalardan kaçınmak isteyenler tercih ediliyor. Amerika'da ve Yeni Zelanda'da görülen küçük ev örneklerinin ağırlığı 10 bin 500 kilograma ulaşıyor. Türkiye'de ruhsat alabilmek için ürünün en fazla 3 bin 500 kilogram olması gerekiyor. Buna göre mobil evlerin büyüklüğü en fazla 3 bin 500 kilogram olacak. 6 metrekarelik Tiny House fiyatları 128 bin 750 TL ile 380 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Tiny House satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tiny House alırken ya da satarken dikkat edilmesi gerek püf noktaları bulunuyor. Bazı küçük evler günübirlik için yapılıyor ve tuvalet ve lavabo kısımları olmuyor. Bu nedenle Tiny House seçerken bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor.

Tiny House maliyeti 2021!

Tiny House'un avantajları neler?

-Yapımı için daha az malzeme harcanır.

-Fiyatları normal bir konuta göre çok daha ucuz.

-Ev ufak olduğu için gerçekten ihtiyacınız olan, hayatınıza değer katan eşyalarla yaşamaya başlarsınız. Gereksiz eşyalar hayatınızdan çıkar.

-Mobil Tiny House ile istenilen yere mevsimlik, aylık şekilde yerleşilebilir. 

-Herkesle içiçe bir yaşamdan uzak, doğayla bütünleşmiş bir yaşam sunar. 

-Tiny House'lar depreme daha dayanıklılar. 

Tiny House'un dezavantajları neler?

-Altyapı elektrik,ısınma,atık su gibi sistemleri kurmak pek kolay değil. 

-Tiny House herkese göre değil. Çok eşyanız varsa, atmaya kıyamıyorsanız kesinlikle bir hevesle girişilmemesi gereken bir yaşam.

-Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden, doğanın içindeyken uzakta kalınabilir. Çok tenha bir alanda yalnızsanız güvenlik sorunu da yaşanabilir. 

-Kışın ısıtma sorunu ortaya çıkabilir. 

Tiny House maliyeti 2021!

Tiny House hangi malzemelerle yapılıyor?

Taşınabilir Tiny House'lar için ağırlık şartı yok. Bu nedenle bu projeler için hafif malzemeler kullanılıyor. Aynı zamanda Tiny House felsefesi çevre dostluğu ve sürdürülebilir yaşam felsefesinden beslendiği için doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılıyor. Ahşap malzemelerde özellikle tercih ediliyor. 

Tiny House'lar depreme dayanıklı mı?

Tiny House'lar sağlamlığı ve oldukça küçük olmaları nedeniyle dikkat çekiyor. Bu evler yerden temelli şekilde değil, bir kaç milim yukarıda kalacak şekilde yapılıyor ve evlerin altında tutuca paneller yer alıyor. 

Tiny House kiralanabilir mi?

Tiny House ev modellerinde kiralama seçenekleri de sunuluyor. Göl kıyısında, sahil kasabalarında ya da orman içlerinde kurulu olan evler kiralanabiliyor.

Tiny House nasıl satın alınır?

İster yapılan ister satın alınabilen Tiny House'ları tıpkı normal bir ev gibi emlakçılar aracılığıyla satın alabilirsiniz. Emlakçınızla anlaşarak, evleri ziyaret edebilir ve satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. 

Tiny House'lara Türkiye'den de ilgi var! 

Mutluluk verici mikro ev akımı!

 


Geri Dön