25 / 04 / 2024

Haliç tramvay çalışmaları

Haliç tramvay çalışmaları

Haliç kıyısı boyunca yapılacak tramvay hattı için ÇED süreci başladı. 13 kilometrelik hat saatte 10 bin 500 yolcu taşıyacak. Alibeyköy Otogarı'na kadar uzanacak hattın yanında bisiklet yolu da bulunacak.

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

KİPTAŞ We Haliç'te geoteknik çalışmalar başladı!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen We Haliç projesinde ince imalat ve geoteknik çalışmalar başladı.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Gaziosmanpaşa'da devam eden We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi aktardı.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Bursa T2 tramvay hattında çalışmalar hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem projesi olan T2 tramvay hattında, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılmasından sonra çalışmalar başladı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

Sekapark - Plajyolu tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

Kocaeli'de, Akçaray tramvay hattına ilave olarak projelendirilen Sekapark - Plajyolu tramvay hattının çalışmaları sürüyor. 

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gidiş-geliş 26 kilometre uzunluğa sahip olan Konak Tramvay hattında ray döşeme çalışmalarını tamamladı. 

İstiklal Caddesi'nde çalışmalar 31 Aralık'ta bitecek!

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.  Çalışmalar 31 Aralık 2017'ye kadar tamamlanacak.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü-Alibeyköy arasında hizmet vermesi planlanan tramvayın inşa çalışmalarının koruma kurulları kararları doğrultusunda yürütüldüğünü açıkladı. 

Haliç tramvay çalışmaları Haberi

Haliç tramvay çalışmaları

İstanbul'un turizm ve tarih merkezi Tarihi Yarımada ve Haliç'te yapılacak yeni tramvay hattı için çalışmalar hızlandırılıyor. Proje çalışmaları tamamlanan tramvay hattının, ÇED süreci başladı. Saatte 10 bin 500 kişinin taşınacağı güzergah, Eminönü Meydanı'ndan başlayarak, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Sultan, Silahtarağa duraklarından geçecek. Tarihi yarımada ve çevresindeki araç trafiğinin azaltılmasını amaçlayan ve yeşil tramvay yolu konseptiyle gerçekleştirilen hatta iki iki yön arasına ağaçlar dikilecek. Ayrıca, tramvay hattının hemen yanında bisiklet yolu da olacak. İstanbul'da devam eden raylı sistemlerle entegre olarak hizmet verecek tramvay hattı, 2019 yılına kadar hizmete girecek. 


İSTİNYE'YE DE UZANACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye- İTÜ- Kağıthane Raylı Sistem Projesini de ihaleye çıkarıyor. Sarıyer, Ayazağa İTÜ-İstinye Raylı Sistem Projesi ile Yenikapı'dan Maslak'a kadar gelen metro hattı, İTÜ Ayazağa...