20 / 04 / 2024

hüseyin altaş avm

hüseyin altaş avm

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş en çok AVM çalışanlarının işbaşı yapmak istediklerini dile getirerek, “İlk başta onlar 'Aman kapatın' diyorlardı. Şimdi de 'Açılsın, işimiz olsun' denilmeye başlandı" dedi.

Hüseyin Altaş kimdir?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş kimdi? Hüseyin Altaş daha önce hangi görevlerde bulundu?

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

AVM yatırımları geriledi! 60-70 AVM bankalara geçebilir!

Prof. Dr. Hüseyin Altaş, şu anda AVM’lerin bankalara 12 milyar dolar borcu olduğunu söyleyerek, geçen sene dört AVM'nin bankalara geçtiğini belirtti. Altaş, AVM sahiplerinin başka alanlardaki gelirlerinden buraya takviye yapılmazsa 60-70 AVM'nin daha bankalara geçeceğini de sözlerine ekledi.

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

AVM ciroları katlandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, döviz kurunun AVM'leri nasıl etkilediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

2022'de AVM açılışları hızlanacak!

Türkiye’de senelik 160 milyar Türk Lirası'na yakın satış gerçekleştirilen ve 2 milyarı aşkın ziyaretçi ağırlayan AVM’lerde toparlanma hızlı oldu. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, 2022'de 4-5 yeni AVM'nin daha açılacağını belirtti.

Hüseyin Altaş yeniden AYD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi!

Hüseyin Altaş yeniden Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi...

AVM'lerin kira gelirlerinde son durum ne?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM kiracılarını sevindiren haber!

AYD Yönetimi tam kapanma döneminde AVM'de faaliyet gösteren esnaftan kira almayacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan  Başkan Hüseyin Altaş, “Elbirliği ile bu süreci aşacağız” dedi.

Perakendeciler ile AVM'lerin tartışması yeniden alevlendi!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'ler ve mağazalar arasındaki kira problemine ilişkin konuştu. Altaş, gelirlerinin kalmayacağına dikkat çekerek, kira indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

Salgın döneminde markalara destek için AVM yatırımcısının elini taşın altına koyduğunu belirten Hüseyin Altaş, AVM’lerde el değiştirmelerin yaşanacağını aktardı. 

Büyük AVM’ler bankaların olabilir!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM'lerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altaş, "Toplam borcumuz 13 milyar dolar civarında. Kredilerimizi 1 yıllık faizsiz ertelesinler. Geçecekse bankaların eline büyük AVM’ler geçecek" dedi.

Türkiye'deki AVM'lerin kiralanabilir alanı 13,3 milyon metrekare!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş yaptığı açıklamada, "Şubat 2021 itibarıyla ülkemizde yaklaşık 441 AVM faaliyet gösteriyor ve bu AVM'lerimizin yaklaşık kiralanabilir alanı 13,3 milyon metrekare" dedi.

hüseyin altaş avm Haberi

hüseyin altaş avm

Türkiye'de bulunan 436 alışveriş merkezinin yüzde 80'i bir buçuk aydır salgın sebebiyle kapalı. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, 11 Mayıs tarihinden  itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini gündeme taşıdı. Peki salgın geçti mi? Perakendeciler ne diyor? Bilim Kurulu üyeleri Olur' verir mi? Hangi şartlar da açılabilir?

Hürriyet gazetesinden Fulya Soybaş'ın haberinde uzmanlar bu soruları cevapladı.

‘Kademeli olarak açılmasına hazırız’


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, bakanlık ile istişare halinde olduklarını, Bilim Kurulu'nun onaylaması ve perakendecilerin de yüzde 51'inin talep etmesi halinde AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini belirtiyor.

Altaş, "Bu durum her AVM için geçerli değil. Bazı perakendeciler 'Burada başarı sağlayamayız' diyor. Yani, talep gelmeyen yeri zorla açalım demiyoruz. Açılma kararı önce küçük illerde denenebilir. Vakaların daha az olduğu yerlerde. Her koşulda,...