26 / 04 / 2024

kira sözleşmesi hangi durumlarda sona erer

kira sözleşmesi hangi durumlarda sona erer

Kira sözleşmesi ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl sona erer? Kira sözleşmesi ne zaman sona erer? Kira sözleşmesi sona erme nedenleri nelerdir?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Tahliye için hangi nedenler gerekir? sorularının yanıtlarını kiracılar tarafından aranmaktadır. İşte detaylar!

Kira sözleşmesi hangi durumlarda fesh edilir?

Bir gayrimenkulün kiralanması esnasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda fesh edilir? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir?

Kira sözleşmesine dair hükümler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda (TBK) düzenlemiştir. Kira sözleşmeleri her iki tarafa borç yükleyen ve sürekli edimli bir sözleşmedir. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında en çok tartışmaya sebep olan konulardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı evden çıkarılabilir mi? oluyor. Ev sahiplerinin kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı fesih sebepleri gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi imzalarken hangi konulara dikkat edilmeli?

Haber Ekspress köşe yazarı Mustafa Yolcu bugün kaleme aldığı yazısında kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gereken konuları yazdı.

Kira sözleşmesi örneği 2018!

Kira sözleşmeleri, kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesinde hangi maddelere yer veriliyor? İşte kira sözleşmesi örneği 2018..

6 aylık kira sözleşmesi tahliye!

Kira sözleşmelerinin nasıl feshedileceği ve kiracının hangi sebeplerle tahliye edilebileceği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte 6 aylık kira sözleşmesi tahliye nedenleri..

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayı belgelendirmek için tarafların kira sözleşmesi yapması gerekiyor. Peki, kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda, taraflar arasındaki anlaşmanın resmilik kazanabilmesi için kiracı ve ev sahibi kira sözleşmesi yapıyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

kira sözleşmesi hangi durumlarda sona erer Haberi

kira sözleşmesi hangi durumlarda sona erer

Kira sözleşmesi nasıl sona erer?

Kira sözleşmesi ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor. Bu sözleşme belli bir süreliğine imzalanıyor. Ancak tarafların sözleşmeyi feshetmemesi durumlarında sözleşme aynı koşullarda bir seneliğine daha yenilenmiş oluyor.


Peki, kira sözleşmesi nasıl sona erer? Kira sözleşmesi ne zaman sona erer? Kira sözleşmesi sona erme nedenleri nelerdir?


Sözleşmenin sona ermesi

I. Sürenin geçmesi

Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona erer.


Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşür.


II. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi

1. Genel olarak

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine...