24 / 04 / 2024

tevhid

tevhid

İmar ile ilgili harçlar nelerdir? Harçlar; ilk parselasyon, ifraz ve tevhid, plan ve proje tasdiki, zemin açma ve toprak hafriyatı izni yapı izni ve denetlenmesi ile yapı kullanma izni karşılığında tahsil ediliyor...

Tevhit işlemi nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tevhit işlemi nasıl yapılır? Detayları haberimizde...

Tevhit işlemi nedir?

Tapuda gerçekleştirilen tevhit işlemi nedir? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Arsa tevhid işlemleri!

Tapu üzerinde yapılan arsa tevhid işlemleri ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız arsa tevhid işlemleri ve detayları hakkında bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz...

Yılmaz Tevhid Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Tevhid Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 2 milyon 275 bin TL sermaye bedeli ile Seyit Ahmet Taşdelen tarafından kuruldu.

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Parselasyon yapılan arazi imarlı arsaya dönüşür!

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, ''Parselasyon İşlemleri; İfraz, Tevhid, Tahsis ve Dop'' konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Mehmet Adak'ın yazısı...

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Adıyaman Gerger'de Erkek Kur'an Kursu hizmete açıldı!

Gerger ilçesi Üçkaya Köyü’ne bağlı Hezaz mezrasında, (Sofi Hasan’ın Köyü) Tevhid Derneği’nin öncülüğünde ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla yapılan “Yatılı Erkek Kur’an Kursu” hizmete açıldı.

Samsun Şerefiye Cami tanıtıldı!

’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ başlıklı sempozyumda konuşan Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'ne yapılacak olan Şerefiye Cami ile ilgili ayrıntıları ilk kez paylaştı.

Kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Kimi malikler, birden fazla arsayı birleştirerek yeniden inşa etmek isteyebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

İmar durumunu nasıl öğrenebilirim?

İmar durum belgesi kapsamında, ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği; inşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağı, tevhid ve ifraz şartları; arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği görülebiliyor. Peki, imar durumunu nasıl öğrenebi

Kentsel dönüşümde riskli yapıların birleştirilmesinde yanlış bilinenler!

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında riskli yapıların birleştirilmesi yani tevhidi konusunda kamuoyunda ciddi bir bilgi kirliliği vardır. Kentsel dönüşüm yasası tevhid (birleştirme) süreçleri için şöyle bir yapı öngörmüştür;

Çankaya Lodumlu'da 11 arsa satışa çıkıyor!

Tevhid ve ifraz işlemi neticesinde 62 bin 761 metrekare yüzölçümlü arsa vasıflı 11 parsel ve düzenleme ortaklık payı olarak kullanılmak üzere bir parselde bulunan hissenin 6 bin 821 metrekarelik kısmı kapalı teklif usulü ile ihale edilecek.

Plansız alanlarda tevhid işlemleri!

Tevhid ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Planlı alanlarda, parselasyon planı yapılmadan bu adadaki parsellerde ifraz ve tevhid yapılamıyor. Peki, plansız alanlarda tevhid işlemleri nasıl yapılıyor?

Arsa tevhid harcı 2015!

Tevhid, ifraz işleminin aksine birbirine bitişik olan birden fazla arsanın birleştirilmesi işlemine deniyor. Tevhid işlemi için ödenmesi gereken bedel her yıl yeniden belirleniyor. İşte, arsa tevhid harcı 2015!

Arazi tevhidi nasıl olur?

Tevhid işlemi ile tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arazi tevhidi nasıl olur?

tevhid Haberi

tevhid

İmar ile ilgili harçlar nelerdir?

Belediye Gelirleri Kanunu yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre, İmar Mevzuatı gereğince Belediyeler tarafından ilk parselasyon, ifraz ve tevhid, plan ve proje tasdiki, zemin açma ve toprak hafriyatı izni, yapı izni ve denetlenmesi ile yapı kullanma izni karşılığında tahsil ediliyor.


İlk parselasyon: Bir taşınmazın onaylı 1/1000 ölçekli İmar Uygulama Planları gereğince tapuya tescil edilebilecek ve üzerinde imar mevzuatına uygun inşaat yapılabilecek parçalara bölünmesine deniyor.


İfraz: Bir taşınmazın imar mevzuatı yönünden inşaata elverişli parsellere bölünmesi olarak tanımlanıyor.


Tevhid (Birleştirme): Birden fazla parseli, üzerinde bina yapılabilecek şekilde birleştirme olarak ifade ediliyor.


Plan ve Proje Tasdiki : 6785 sayılı İmar Kanununun 20/7/1972 tarih ve 1605 sayılı Kanun’la değişik 4 üncü maddesinde belirtilen ve yapı ruhsatı almak için dilekçe ekinde belediyeye verilmesi gereken mimari,...