24 / 04 / 2024

Vietti Violi kimdir

Vietti Violi kimdir

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

Paolo Vietti-Violi kimdir?

İnönü Stadı, İstanbul Spor ve Sergi Sarayı ve Ankara 19 Mayıs Stadyumu gibi projelerin tasarımcılarından İtalyan Mimar Paolo Vietti-Violi kimdir? Paolo Vietti-Violi hayatı boyunca hangi işlere imza attı?

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planı hazırlandı!

1939 yılında Dolmabahçe'de inşa edilecek İnönü Stadyumu'nun planı İtalyan Mimar Vietti Violi tarafından hazırlanmış. Şeref Tribünü'nünün de yer alacağı stadyum 20 bin kişi kapasiteli olarak planlanmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planını Vietti Violi hazırlayacakmış!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Dolmabahçe'de inşa edilecek stadyum için bir müsabaka açmayı düşünmüşse de bu fikirden vazgeçmiş. Stadyum planı, İtalyan Mimar Vietti Violi'ye havale edilmiş.

Yüksek Mimar Fazıl Aysu vefat etti!

Galatasaray Ali Sami Yen Stadyumu (Mimar Şinasi Şahingiray ile), İnönü Stadyumu (İtalyan mimar Vietti Violi ile), projelerini gerçekleştiren yüksek mimar M. Fazıl Aysu yaşamını yitirdi...

Ali Hakkan kimdir?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı olan Ali Hakkan kimdir? Ali Hakkan ne zaman Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı oldu? Ali Hakkan, Mimarlar Odası bünyesinde hangi görevlerde bulundu?

Osman Yıldırım kimdir?

Yıldırım Yapı Grubu kurucusu Hasan Yıldırım’ın oğlu olan Osman Yıldırım kimdir? Osman Yıldırım inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl atıldı? Osman Yıldırım, hangi projelere imza attı?

Cemil Yüksekdağ kimdir?

Kardeşi Celal Yüksekdağ ile birlikte 2007’de BTC İnşaat’ı kuran Cemil Yüksekdağ kimdir? Cemil Yüksekdağ inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Cemil Yüksekdağ, hangi okuldan mezun oldu?

Kazım Türker kimdir?

2008 yılının Ankara vergi rekortmeni olmasıyla ün yapan patron Kazım Türker kimdir? Kazım Türker hangi işlere imza attı? İşte Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in biyografisi...

Mesut Sancak kimdir?

Saya Grup şirketi olan Folkart Yapı’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak kimdir? Mesut Sancak, inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Mesut Sancak hangi projelere imza attı?

Miktat Ağaoğlu kimdir?

Ünlü müteahhit Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun babası Miktat Ağaoğlu vefat etti. O döneminin tanınmış müteahhitleri arasında yer alan Miktat Ağaoğlu kimdir?

Cansel Turgut Yazıcı kimdir?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kimdir? Emlakkulisi.com’da yazarlık da yapan Cansel Turgut Yazıcı inşaat sektörüne nasıl atıldı? İşte Cansel Turgut Yazıcı'nın biyografisi...

Varol Tezmen kimdir?

Artaş İnşaat Uluslararası Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen kimdir? Varol Tezmen inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Varol Tezmen bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Varol Tezmen'in biyografisi...

Ümit Türüdü Şen kimdir?

Kiler GYO’dan Emaar Türkiye’ye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer olan Ümit Türüdü Şen kimdir? Ümit Türüdü Şen bugüne kadar hangi görevlerde bulundu?

Vietti Violi kimdir Haberi

Vietti Violi kimdir



Dolmabahçe Stadı'nın maketi tadil edilecek


700.000 liraya mal olacak bu stadın inşasına başlanacak


    Dolmabahçe Stadyumu'nun planını yapmayı deruhde eden İtalyan Mimar Vietti Violi'nin hazırladığı maket şehrimize getirildiğinden Vali ve Belediye Reisi B. Lütfi Kırdar, dün refakatinde şehircilik mütehassısı B. Prost, B. Vietti Violi, Beden Terbiye Heyeti Azası'ndan B. Selami Sedes, İmar Müdürü B. Hüsnü, Fen İşleri Müdürü B. Nuri ve Nafia Müdürü B. Bedri hazır olduğu halde Halk Partisi'nde tetkik etmiştir.

    Dolmabahçe Stadyumu'nun yukarıya dercettiğimiz müstakbel şeklini gösteren fotoğrafıyla planı etrafında B. Vietti Violi izahat vermiş, B. Prost da aynı zamanda maket etrafında mütalaalarını söylemiştir. 

    Ancak...