26 / 04 / 2024

Kamu bankaları da MİR karttan çekilme kararı aldı

Kamu bankaları da MİR karttan çekilme kararı aldı

Bazı özel bankaların sistemi askıya almasının ardından kamu bankaları da Rusya ödeme sistemi olan Mir'den çıkma kararı aldı. Böylece Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası, Rusya’nın MİR kart sisteminden çıktı.



İŞ BANKASI VE DENİZBANK DA AYRILMIŞTI

Öte yandan 19 Eylül tarihinde İş Bankası’nın " Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin açıklamalarını gördük, değerlendiriyoruz. Bu süreçte Mir kart operasyonunu askıya aldık" açıklamasından bir gün sonra, Denizbank da Rus ödeme sistemi olan Mir kartta hizmetleri askıya aldığını kamuoyuna ilan etmişti.

Türkiye'nin en büyük bankalarından Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Denizbank ve İş Bankası, Mir kart sistemine dahil olan bankalar arasında yer alıyorlardı.

Mir kart, Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard şirketleri dışında bir alternatif olarak geliştirilmişti. 

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Chelsea'yi alamayan Türk iş insanından yeni bomba!

 ‘Yemek bedeli vergi istisnası’ ne demek? İşte detaylar...

İhtiyaç kredisi için başvuru şartları neler?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön