24 / 04 / 2024

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sık sık yaşanan anlaşmazlıklardan biri de kiracının tahliyesi oluyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? İşte kiracı tahliyesine dair tüm merak edilenler...



Kiracının tahliye süresi, kiracının kira sözleşmesinin bitimine 15 gün kala evi boşaltacağını bildirmesi ile başlıyor. Kiracının gayrimenkul sahibine evi boşaltacağını belirttiği tarihe uyması bu kapsamda gerekli oluyor. Gayrimenkul sahibinin, bildirimde bulunduğu halde belirtilen sürede evi tahliye etmeyen kiracıdan 1 kira bedeli alma hakkı bulunuyor. 

Ancak kiralamanın başlangıç tarihinin belli olduğu ancak kiralama müddetinin belirtilmediği sözleşmelere ise belirsiz süreli kira sözleşmeleri deniyor. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde ise kiracı ya da gayrimenkul sahibi tarafından aksi belirtilmediği sürece her 1 yılın sonunda kontrat yenilenmiş syılıyor. Kiracı dilediği zaman evi tahliye etme hakkı bulunuyor.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

Gayrimenkul sahibinin, kiracının tahliyesini isteyebilmesi için kira sözleşmesini imzalandığı tarihten itibaren 10 yıl geçmesi gerekli oluyor. 

Ancak belirli ya da belirsiz süreli kira sözleşmelerinde evi boşaltma süresinde uygulanan bir istisna vardır. Eğer taraflar arasında tahliye taahhütnamesi imzalandıysa kiracının belirlenen süre içerisinde kiralanan gayrimenkulü tahliye etmesi gereklidir. 

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi?

 


Geri Dön