19 / 04 / 2024

2b iade başvuruları

2b iade başvuruları

2B iade işlemleri kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü' nün açıkladığı bölümler, iade edilecek taşınmazlar, başvuru süresi ve bedel, iade hakkından yararlanacak kişiler adı altında anlatılıyor...

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

İmar barışına başvurular artacak!

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, imar barışında iade hakkının detaylarını anlattı. Çatalkaya, uygulamaya başvuruların artacağını söyledi.

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!

2B arazileri ile ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, başvuruların 7 Mart'ta sona ereceğini belirtti.

2B arazisi başvurularında son 1 ay!

2B arazisi hak sahiplerine başvurmaları için verilen 6 aylık ek süre 1 ay sonra sona eriyor. Başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerinden yapılabiliyor..

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazisi başvuruları, verilen ek süre ile 7 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı..

2B arazisine başvuru süresi bitti mi?

7 Mart'ta 2B hak sahiplerine başvuruları için dün sona erdi. Peki, 2B arazisine başvuru süresine herhangi bir uzatım kararı geldi mi?

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

2B arazisi başvurularında son gün yarın!

7 Mart'ta sona ermesi beklenen ancak 6 ay uzatma kararı alınan 2B arazisinde başvuru süresi yarın mesai bitiminde sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 3 gün!

7 Mart'ta sona eren ancak yeniden 6 aylık süre uzatımı gelen 2B arazisi başvuruları için son 3 gün kaldı. Hak sahiplerinin başvurularını bu süre içinde yapmaları gerekiyor..

2b iade başvuruları Haberi

2b iade başvuruları


Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 2B iade işlemleri konusunu iade edilecek taşınmazlar, başvuru süresi ve bedel, iade hakkından yararlanacak kişiler olarak üç bölümde açıklıyor.


İade edilecek taşınmazlar!


Tapu ve kadastro, imar mevzuatına göre kişiler adına oluşturulan ve 2B kapsamında kalması nedeniyle tapuları iptal edilenler iade işlemlerini gerçekleştirecek.


Devlet tarafından; satılan, dağıtılan, trampa edilen, iskanen verilen, özelleştirme suretiyle satılan veya hisseleri devredilen yerlerden tapuda kişiler adına kayıtlı iken 2B kapsamında kalması nedeniyle tapuları iptal edilenler de iade işlemlerini gerçekleştirecek.


İade hakkından yararlanacak kişiler!


2B iade işlemleri kapsamında iade hakkından, taşınmazların en son kayıt malikleri veya kanuni mirasçıları yararlanabilecek.


Başvuru süresi ve bedel!


2B yasasının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde yani 28 Nisan 2014 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. 2B iade işlemlerinde başvuru ve satış...