26 / 04 / 2024

bina dönüşümü

bina dönüşümü

Kentsel dönüşümde toplumsal iç barışımızı pekiştirebilmemiz mümkündür. Kentsel dönüşümde olası kötü niyetlileri açığa çıkarmak için, tarafları samimiyet testlerine tabi tutarken müteahhitleri ele almamak olmazdı.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!

İstanbul Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek için boşaltılan bina çıkım çalışmaları esnasında çöktü...

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Bina bazlı dönüşüm doğru değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bina bazlı dönüşümün, doğru bir dönüşüm olmadığının altını çizdi. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 120 daireli 5 ayrı bina yıkıldı.

Depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıkladığı kentsel dönüşüm verilerini ve riskli bina rakamlarını değerlendirdi.

Bursa Nilüfer Sitesi'nde dönüşüm hızlandı!

Bursa’da yıpranan yapı stoğunun ortadan kaldırılması amacıyla ortalama her iş günü bir bina yıkıp, bu alanlara yollar, spor alanları ve sosyal donatı alanları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya başladı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ikinci bina da yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde uzlaşma sağlanan binaların yıkımına devam ediyor.

Trabzon Tabakhane Kentsel Dönüşüm'de 523 bina yıkıldı!

Toplu Konut İdaresi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde kamulaştırma işlemleri tamamlanan binaların yıkımı sürüyor.

bina dönüşümü Haberi

bina dönüşümü

Kentsel dönüşümde olası kötü niyetlileri açığa çıkarmak için, tarafları samimiyet testlerine tabi tutarken müteahhitleri ele almamak olmazdı. 


Kentsel Dönüşümde Kötünün İyisi Müteahhit: Bina Dönüşümü Yapandır

Toplumsal ve tarihi bir fırsatı elimizin tersiyle itmek olan bina/parsel bazında dönüşümü kentsel dönüşüm sanma hatası, kentsel dönüşümde insanı değil de, binayı esas alanların konuyu binaların taşıyıcı sistemlerinin yeterliliklerine indirgeyen sığ anlayışlarının ürünüdür. Ancak bu hata, kentsel dönüşümde sadece ölçek büyüklüğü ile değil, kentsel dönüşümün gerekçelerini sadece teknik çerçevede görmek şeklindeki daha büyük bir hatanın sonucunda gerçekleşmektedir. Oysa ki, kentsel dönüşümün bina/parsel bazında yapılması, sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı olan alt gelir gruplarının sosyal donatılar anlamında kırdan kente göçlerinden buyana sadece uzaktan baktıkları orta sınıfın kentsel olanaklarına erişme şanslarını bir elli yıl daha ötelemektedir. Böyleyken, bina/parsel bazında dönüşüm...