19 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi mükellefi kimdir

Veraset ve intikal vergisi mükellefi kimdir

Vefat halinde mirasçıların yapması gereken bazı işlemlerden öncelikli olanı mahkemeye başvurup veraset ilamı çıkartmak oluyor. Veraset işlemlerini takiben yapılacaklar arasında vefat eden kişinin mirasının pay edilmesi gibi işlemler yapılıyor...

Veraset ilamı noterden alınır mı?

Veraset ilamı noterden alınır mı?: Yönetmeliğin, nüfus kayıtlarının yeterli olduğu ve yargılamanın gerekmediği durumlarda veraset ilamı verilmesi için mahkemelerin yanı sıra noterin de görevlendirildiği maddesi bulunuyor...

Veraset ve intikal vergisi mükellefi kimdir?

Veraset ve intikal vergisi mükellefi kimdir? Veraset ve intikal vergisi mükellefiyeti ve veraset ve intikal vergisi mükellefiyetinin başlangıcı ile ilgili detaylara ulaşmak için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Miras kalan gayrimenkuller için ödenen veraset ve intikal vergisi için henüz ödeme dönemi başlamadı. Peki, veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017!

2017 yılı içinde gayrimenkuller için ödenecek vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de bulunuyor. Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri Mayıs ayında başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi için son 1 hafta!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödenen vergi oluyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 8 gün!

Taşınmaz malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde Veraset ve intikal vergisi ödeniyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı!

Türkiye'de bulunan malların ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi tutuluyor. 2016 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı..

Veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçıların ödemek zorunda olduğu veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Veraset ve intikal vergisi için son 25 gün!

Kendisine miras kalan ve yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar veraset ve intikal vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Henüz ödeme yapmayanların veraset ve intikal vergisi için son 25 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi sorgulama!

Veraset ve intikal vergisinin mükellefi veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ve nereden sorgulanır?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

Veraset ve intikal vergisi mükellefi kimdir Haberi

Veraset ve intikal vergisi mükellefi kimdir


Veraset işlemleri!


Bir kimsenin vefatı halinde mirasçıların yapması gereken bazı işlemler bulunuyor. Bunlardan ilki veraset işlemi için alınması gereken veraset ilamı belgesidir. Veraset ilamı için mahkeme veya notere gidilerek kişinin vefat belgesi ile birlikte mirasçıların başvuruda bulunması gerekiyor. Alınan veraset ilamında kişinin miras bıraktığı bütün unsurlar yer alır ve eş çocuk ve onun dışında mirasçı olanların payları belirtilir.


Veraset işlemleri için alınan veraset ilamı ile mirasla ilgili işlemlere başlanır. Tabi şunu da belirtmek gerekir: Vefat eden kişi çok yüksek bir borçla vefat ettiyse mirasçıları medeni kanuna göre 3 ay içinde mirası red edebiliyorlar. Böylece miras reddedildiği için borçlarla ilgili olarak ödeme yükümlülüğü kalmıyor.


Veraset işlemlerinin devamında veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. Bunun için beyanname verme süresi; vefat Türkiye'de ise 4...