08 / 05 / 2024

kripto parayla emlak satın almak

kripto parayla emlak satın almak

Bir şeyi NFT’ye çevirmek pek çok fırsat sağlıyor. Bunlar arasında anlık anlaşmalar, sadeleştirilmiş işlem süreçleri gibi yararlar yer alıyor. Emlak sektöründe de bu dönüşüm dört gözle bekleniyor.

Bitcoin artık mağazalarda geçerli olacak! Ünlü giyim markası kasada ödemeyi kripto parayla alacak

Dünya üzerinde önümüzdeki 5-10 yıl içinde tek bir dijital para biriminin kullanılması öngörülüyor. Bu dönüşüm sürecini özel sektör de ayak uydurmak için kolları sıvadı. Ünlü İtalyan moda devi Gucci, mağazalarında artık bitcoinle ödeme alacak.

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Son dönemde popülerliği yükselen ve internetin geleceği şeklinde görülen Metaverse’de sanal emlak yatırımları kazanç sağlayacak mı? Kripto paralarla alınıp satılan bu emlakların, kripto paralar kadar yüksek volatilite göstermesi öngörülüyor.

Thodex’in firari patronu 8 aydır kayıp! 

400 bin kişiye ait milyonlarca dolar kripto parayla 20 Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçan Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer,8 aydır kayıp. 

Taylandlı dev şirket kripto parayla ödeme denemelerine başladı!

Tayland'da perakende satış sektöründe hizmet sunan dev firma, çalışanlarına kendi mağazalarında kullanması için kendi kripto parasını dağıttı. Kripto paraların ilerleyen zamanlarda müşterilere de arz edileceğine dikkat çekildi.

Konut satışında kripto para dönemi başlıyor mu?

İkinci konutlara odaklı bir emlak platformu olan ve değerlemesi 1 milyar dolara ulaşan Pacaso, konut satışlarında kripto para kullanılabilmesi için harekete geçti.

Kripto paralarda kredi alarmı!

ABD'de bir startup, kripto parayla kredi kartı, tüketici kredisi ve faizli mevduat işlemleri için düğmeye bastı.

Kripto paralar balon mu?

2008'de ABD'de meydana gelen büyük emlak krizini tahmin eden ve kendi cebini doldurmasının yanısıra fonuna da milyarlarca dolar kazanç sağlayan ünlü hedge fon yöneticisi John Paulson, "Ben kripto paralara hiçbir şekilde inanmıyorum. Bunların hepsi balondur" dedi.

Kripto parayla gayrimenkul satışında rekor kırıldı! 

Gayrimenkul alımlarında kripto para kullanımına izin veren  Arte Surfside, Mayıs ayında kripto parayla 22,5 milyon dolarlık satış yaptığını açıkladı. 

İzmir'de kripto parayla dolandırıcılık iddiasıyla 3 kişi yakalandı!

Egenin incisi İzmir'de son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto parayla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 1 tanesi tutuklandı.

ABD’de Colorado eyaletinde vergiler kripto parayla ödenecek!

ABD’de Colorado eyaleti, sakinlerine, vergilerini kripto parayla ödemesinin izin verildiği ilk eyalet olmak istiyor. Vali Jared Polis, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kripto paralarla ilgili merak edilenler!

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Vedat Karabulut köşe yazısında kripto parayla ilgili sıkça sorulan soruları kaleme aldı. İşte Karabulut'un o yazısı...

Kripto yatırımından kazandığı parayla ev yaptırdı!

Son günlerde yatırımın arttığı kripto piyasasında kimileri büyük kazanç elde etmek isteyen kimileri de sadece harçlığını çıkarmak istiyor. Kimileri de kazandığı coinlerle ev yaptırdı. İşte yatırımcıların kazanç hedefleri...

Sotheby's müzayede evi kripto parayla ödeme kabul edecek!

Sotheby's müzayede evi dünyada bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Müzayede evi fiziksel bir eser için kripto para ödemesi kabul edecek.

kripto parayla emlak satın almak Haberi

kripto parayla emlak satın almak

Geçtiğimiz sene Nisan'da Silikon Vadisi’nin teknoloji şirketi Propy CEO’su Natalia Karayaneva, kaleme aldığı bir yazıda emlak varlıklarının non-fungible token’a (NFT) dönüştürülmek amacıyla oldukça uygun olduğunu kaleme almıştı. FinansGündem'de yer alan habere göre; yazıdan sonra pek çok girişimci, dönüşümü de sağlayacak hamle için harekete geçti. Karayaneva emlak varlıklarının NFT’ye dönüştürülmeden de pek çok anlamda dijital varlıklara benzer bir şekilde hareket ettiğine dikkat çekti.

Bir şeyi NFT’ye çevirmek pek çok fırsat da sağlıyor. Bunlar arasında anlık anlaşmalar, sadeleştirilmiş işlem süreçleri gibi akıllı telefonlarıyla yaşayan pek çok genç insanı memnun edecek yararlar yer alıyor. 

Emlak satın alımı genellikle uzun süren, yorucu ve eski yöntemlerin yer aldığı bir süreç. NFT’ler ise emlak alımlarına hız kazandırarak kolay hale getirebilir. Şimdiden yeni nesil emlak alıcıları...