28 / 03 / 2024

Veraset ve intikal vergisi oranları

Veraset ve intikal vergisi oranları

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi şeklinde her yıl düzenli olarak Veraset ve intikal vergisi ödeniyor. İşte Veraset ve İntikal Vergisi istisna 2021...

Veraset ve intikal vergisi ödeme 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivasız olarak intikal etmesi durumunda elde edilen miras için vergi ödeniyor. Peki vergi mükellefleri ödemelerini hangi tarihlerde yapacak? İşte veraset ve intikal vergisi ödeme 2021...

Miras intikal vergisi 2021!

Kendisine miras kalanların, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri şartı bulunuyor. Peki, mirasçılar 2021'de ne kadar vergi ödeyecek? İşte miras intikal vergisi 2021...

Veraset ve intikal vergisi oranları 2019!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki miras vergisi nasıl hesaplanıyor? işte veraset ve intikal vergisi oranları 2019...

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi 2016 oranları!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar, veraset ve intikal vergisi mükellefi oluyor. İşte veraset ve intikal vergisi 2016 oranları..

Veraset ve intikal vergisi ne kadar ödenecek?

2015 yılı veraset ve intikal vergisinin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Vergisini hala ödemeyenlerin son 4 günü bulunuyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ne kadar ödenecek?

Miras vergi oranları ne kadar 2015?

Veraset ve İntikal vergisi kanun hükmü gereğince, bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. Veraset ve intikal vergisi miras vergisi olarak da biliniyor. Peki, miras vergi oranları ne kadar 2015?

9 soruda veraset ve intikal vergisi!

Miras kalan gayrimenkullerin doğurduğu vergisel sorumluluklar kapsamında veraset ve intikal vergisi hakkında mükellefler tarafından sıkça sorduğu sorular, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 9 soruda toplanıyor. İşte 9 soruda veraset ve intikal vergisi...

Veraset ve intikal vergisi hesabı!

Veraset ve intikal vergisi taşınmaz malların veraset veya ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte veraset ve intikal vergisi hesabı..

Veraset ve intikal vergisi 2015!

Bir malın ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi tutuluyor. Vergi 3 sene boyunca, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi 2015 oranları..

Veraset ve intikal vergisi oranları 2015 ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi, bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda oluşan vergisel sorumluluklar arasında yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi oranları 2015 ne kadar?

Veraset ve İntikal Vergisi son ödeme süresi!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı menkul ve gayrimenkul malların kabul edilebilmesi sonucunda devlete veraset ve intikal Vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi son ödeme süresi!

Veraset Ve İntikal Vergisi ödeme süreleri!

Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi tutuluyor. Peki, Veraset Ve İntikal Vergisi ne zaman ödenir, İşte, Veraset Ve İntik

Veraset ve İntikal Vergisi ödenmezse ne olur?

Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali hallerinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki,vVeraset ve İntikal Vergisi ödenmezse ne olur?

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Miras kalan gayrimenkuller için ödenen veraset ve intikal vergisi için henüz ödeme dönemi başlamadı. Peki, veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017!

2017 yılı içinde gayrimenkuller için ödenecek vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de bulunuyor. Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri Mayıs ayında başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi için son 1 hafta!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödenen vergi oluyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 8 gün!

Taşınmaz malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde Veraset ve intikal vergisi ödeniyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı!

Türkiye'de bulunan malların ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi tutuluyor. 2016 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı..

Veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçıların ödemek zorunda olduğu veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Veraset ve intikal vergisi için son 25 gün!

Kendisine miras kalan ve yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar veraset ve intikal vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Henüz ödeme yapmayanların veraset ve intikal vergisi için son 25 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi sorgulama!

Veraset ve intikal vergisinin mükellefi veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ve nereden sorgulanır?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

Veraset ve intikal vergisi oranları Haberi

Veraset ve intikal vergisi oranları

Türkiye'de bulunan malların veya gayrimenkullerin veraset şeklinde ya da ivazsız olarak bir kişiden diğer kişiye intikal etmesi durumunda miras vergisi ödenmesi gerekiyor. Malların karşılıksız olarak bir şahıstan diğer şahsa intikal etmesi şeklinde miras vergisi ödeniyor.

Bir kişinin vefat etmesiyle tüm mal varlığı mirasçılarının arasında pay ediliyor. Mirasçıların her yıl düzenli olarak iki kere vergilerini ödemeleri gerekiyor. Miras vergisini ödemeyenler için cezai işlem uygulanacak.

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021

Veraset ve intikal vergisi tahakkukundan itibaren (3) yılda ve her yıl haziran ve kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. Miras kalan vatandaşlar, vergi borcunu belli bir süre için, yıl içinde iki eşit taksit olarak ödeniyor. 

Miras vergisinde istisna 2021

2021 miras vergisi oranları Veraset ve İntikal Vergisi...