25 / 04 / 2024

tapu harcı ödemeleri

tapu harcı ödemeleri

Yeni ev, ofis ve iş yeri alanların dikkat etmesi gereken en önemli nokta; KDV'ye tabi gayrimenkul alım satımlarında tapu harcının, KDV'siz bedel üzerinden hesaplanarak ödenmesi. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Gerçek alım satım bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

Tapu harcı ödemelerine dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tapu harcı takibinin sürdüğünü, tapu harcının eksik yatırılmasından kaynaklanan vergi cezalarıyla ilgili vatandaşları uyardı.

Nevşehir'de binlerce ev sahibi büyük tedirginlik yaşıyor!

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için tapuda konut bedelini düşük gösterenlere ceza kesti.

Tapu harcını kim ne kadar öder?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Burada yapılacak her devir işlemi için tapu dairesine belli bir oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcını kim ne kadar öder?

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Tapu harcı ödemesi nereden yapılır?

Gayrimenkullerin devir sürecinde tapu müdürlüğüne belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Tapuda ödenecek harç, yapılan devrin türüne göre değişiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereden yapılır?

Tapu harcı ne zaman yatırılır?

Tapu alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcının belli oranlardaki harcı ödemeleri gerekiyor. Ödenecek tapu harcı, gerçekleşen alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı ne zaman yatırılır?

Tapu harcı ödemeleri nasıl yapılır?

Taşınmaz mal devirlerinde işlemin tamamlanması ve tapunun alıcı adına tescil edilmesi için harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ne kadar? Tapu harcı ödemeleri nasıl yapılır?

Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul alım satım işlemleri 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarife gereğince tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu harcı nereye ödenir?

Emlak alım satım vergisi ödememe cezası!

Gayrimenkul alım satımlarında tapu müdürlüklerine ödenen bedele emlak alım satım vergisi deniyor. Tapu alım satım harcı ödemeleri tapu müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalara yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi ödememe cezası!

2021 tapu harcı hesaplama!

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021 yılında yapılan satış işlemi için ne kadar harç ödenecek? İşte 2021 tapu harcı hesaplama örneği...

2020 tapu harcı hesaplama!

Gayrimenkul alırken ya da satarken tarafların belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, 2020 yılında yapılan satış işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte 2020 tapu harcı hesaplama...

Bu yıl emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri yapmaları gerekiyor. Peki, 2019'da emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

2019 tapu harcı hesaplama!

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, 2019'da yapılan satış işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte 2019 tapu harcı hesaplama örneği...

Tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu dairesinde harç ödemeleri gerekli oluyor. Peki, tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Arazi tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Arazi satın almak isteyen kimseler ile arazi satışı yapmak isteyen kimselerin devir işlemleri için tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri ve tapu harcı ödemeleri gerekiyor..

Alıcı ne kadar tapu harcı öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri, gayrimenkulün bağlı olduğu tapu müdürlüğünde yapılıyor. Bu işlem için alıcı ve satıcının gerekli evraklarla müracaat etmeleri ve tapu harçlarını ödemeleri gerekiyor. Peki, alıcı ne kadar tapu harcı öder?

Tapu harcı ne zaman yatırılır?

Tapu alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcının belli oranlardaki harcı ödemeleri gerekiyor. Ödenecek tapu harcı, gerçekleşen alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı ne zaman yatırılır?

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

tapu harcı ödemeleri Haberi

tapu harcı ödemeleri

Tapuya ilk defa kaydedilecek yeni konut ve iş yeri alımlarında tapu harcının KDV'li bedel üzerinden mi yoksa KDV'siz bedel üzerinden mi ödeneceği merak ediliyor. İşte O Gün Haber Gazetesi yazarı olan Abdullah Tolu'nun o yazısı...

İnşaat sektörü ile yakından ilgili olmam nedeniyle tarafıma sıkça yöneltilen sorulardan birisi de, birinci el diye tabir edilen tapuya ilk defa kaydedilecek yeni konut ve iş yeri alımlarında tapu harcının KDV'li bedel üzerinden mi yoksa KDV'siz bedel üzerinden mi ödeneceğidir.

Sorulardan anladığım kadarıyla, kaldı ki bu konuda uygulamada karşılaştığım çok sayıda olaydan da tespit ettiğim üzere, insanlar tapu harçlarını adlarına düzenlenen faturadaki KDV dahil bedel üzerinden ödüyorlar. İşin ilginç yanı, bu yanlış uygulamayı çok sayıda inşaat şirketi, bunların mali işler personeli ve meslek mensupları da doğru...