28 / 03 / 2024

veraset ve intikal vergisi taksitlendirme

veraset ve intikal vergisi taksitlendirme

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi ne zaman sona eriyor?

Veraset yoluyla veya ivazsız şekilde mal edinenlerle, veraset ve intikal vergisinin mükellefi sayılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi ne zaman sona eriyor?

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Miras kalan gayrimenkuller için ödenen veraset ve intikal vergisi için henüz ödeme dönemi başlamadı. Peki, veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017!

2017 yılı içinde gayrimenkuller için ödenecek vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de bulunuyor. Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri Mayıs ayında başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi için son 1 hafta!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödenen vergi oluyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 8 gün!

Taşınmaz malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde Veraset ve intikal vergisi ödeniyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı!

Türkiye'de bulunan malların ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi tutuluyor. 2016 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı..

Veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçıların ödemek zorunda olduğu veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Veraset ve intikal vergisi için son 25 gün!

Kendisine miras kalan ve yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar veraset ve intikal vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Henüz ödeme yapmayanların veraset ve intikal vergisi için son 25 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi sorgulama!

Veraset ve intikal vergisinin mükellefi veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ve nereden sorgulanır?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

veraset ve intikal vergisi taksitlendirme Haberi

veraset ve intikal vergisi taksitlendirme

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor.


Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Veraset ve İntikal Vergisi;


a) Veraset tarikiyle vakı intikallerde ölen kimsenin, diğer suretle vukua gelen intikallerde tasarrufu yapan şahsın ikametgahının, hükmi şahıslarda ve diğer teşekküllerde merkezlerinin bulunduğu;


b) Muris veya tasarrufu yapan şahsın bu ikametgahı yabancı bir memlekette ise Türkiye'deki son ikametgahının bulunduğu;


c) Muris veya tasarrufu yapan şahıs Türkiye'de hiç ikamet etmemiş veya son ikametgahı tespit olunamamış ise Maliye Vekaletinin tayin edeceği; Yer vergi dairesi tarafından tarh olunuyor.


Veraset ve...