28 / 03 / 2024

Veraset ve intikal vergisi ödeme 2021

Veraset ve intikal vergisi ödeme 2021

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivasız olarak intikal etmesi durumunda elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi ödeme 2021 hesaplama...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği 2021!

Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl hazırlanıyor? Veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir? İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği 2021!...

2021 vergi takvimi!

Türkiye sınırları içerisindeki tüm gayrimenkuller için vergi ödenmesi gerekiyor. Ev sahipleri ve mirasçılar için 2021 vergi takvimi açıklandı. İşte vergi ödeme zamanları...

Miras vergisi ödeme 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset durumunda ya da ivasız olarak intikal etmesi halinde elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. Peki vergi mükellefleri ödemelerini hangi tarihlerde yapacak? İşte emlak vergisi ödeme 2021...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2021!

Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl hazırlanıyor? Veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir? İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2021...

Miras vergisi nereye ödenir 2021?

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi şeklinde her yıl düzenli olarak miras vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi nereye ödenir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Veraset ve intikal vergisi ödeme 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivasız olarak intikal etmesi durumunda elde edilen miras için vergi ödeniyor. Peki vergi mükellefleri ödemelerini hangi tarihlerde yapacak? İşte veraset ve intikal vergisi ödeme 2021...

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Miras kalan gayrimenkuller için ödenen veraset ve intikal vergisi için henüz ödeme dönemi başlamadı. Peki, veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017!

2017 yılı içinde gayrimenkuller için ödenecek vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de bulunuyor. Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri Mayıs ayında başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi için son 1 hafta!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödenen vergi oluyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 8 gün!

Taşınmaz malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde Veraset ve intikal vergisi ödeniyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı!

Türkiye'de bulunan malların ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi tutuluyor. 2016 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı..

Veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçıların ödemek zorunda olduğu veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Veraset ve intikal vergisi için son 25 gün!

Kendisine miras kalan ve yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar veraset ve intikal vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Henüz ödeme yapmayanların veraset ve intikal vergisi için son 25 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi sorgulama!

Veraset ve intikal vergisinin mükellefi veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ve nereden sorgulanır?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

Veraset ve intikal vergisi ödeme 2021 Haberi

Veraset ve intikal vergisi ödeme 2021

Veraset ve intikal vergisi ödeme 2021 hesaplama!
Türkiye'de bulunan malların veya gayrimenkullerin veraset durumunda ya da ivazsız olarak bir kişiden diğer kişiye geçmesi halinde miras vergisi ödeniyor. Malların karşılıksız olarak bir şahıstan diğer şahsa intikal etmesiyle Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. 

Miras vergisi ödeme 2021

Veraset ve intikal vergisi tahakkukunun ardından (3) yılda ve her yıl iki eşit taksit halinde ödeniyor. Miras kalan vatandaşlar, vergi borcunu belli bir süre için, yıl içinde iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. Toplamda 6 taksit olarak veraset ve intikal vergisi borcu olan kişinin borcu kapatılıyor.

Miras vergisi istisna 2021

2021 miras vergisi oranları Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. Tebliğ kapsamında miras vergisi istisna 2021 tutarları açıklandı. Miras vergisi istisna tutarları şöyle:

- Evlatlıklar...