19 / 04 / 2024

kat malikinin oy hakkı

kat malikinin oy hakkı

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Peki, toplantıda kimler nasıl oy kullanır? İşte apartmanda kat maliklerinin oy hakkı...

Kat mülkiyeti oy hesabı!

Apartmanda ortak alanların maliki ise tüm kat malikleri oluyor. Peki toplantılarda bu alanlarla ilgili kararlarda kat mülkiyeti oy hesabı nasıl yapılır? İşte apartmanlarda oy hakkı...

Kat maliki vekaletname örneği!

Kat maliki, bina yönetimince günü kararlaştırılan kat malikleri genel kurul toplantılarına katılamayacağı zaman yerine bir başkasını vekil tayin edebiliyor. Kat maliki vekaletname örneği ni aşağıda inceleyebilirsiniz...

Kat maliklerinin oy hakkı!

Kat Malikleri Genel Kurul toplantısında kat malikleri neye göre oy veriyor? Kat maliklerinin oy hakkı konusunda kat malikinin arsa payına bakılıyor mu? Birden fazla bağımsız bölüm malikinin kaç oy hakkı bulunuyor?

Binası kentsel dönüşüme girecekler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kentsel dönüşümün kat malikinin izni olmadan yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Apartmanlarda yönetici olması mecburi mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat malikleri oy çokluğu ile yöneticilik görevini dışarıdan ücret karşılığı yaptırabilir mi? Böyle bir karar geçerli olur mu? Muhalif bir kat maliki ‘ben bu kararı tanımıyorum’ diyebilir mi?' sorusunu cevapladı.

Binalardaki çatı katının tasarrufu kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat mülkiyeti tesis edilmiş üç katlı binada kat malikiyim. Ancak projede olmayan ama üçüncü katın üstünde fiilen bulunan çatı çatı katı var. Çatı katından en üst katın malikinin, diğer iki malikin ‘olur’unu almadan tasarruf edebilme hakkı var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödememek mümkün mü?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda virüs korkusu ile katılmadığımız kat malikleri toplantısı yapıldı. Birkaç daire sahibi de gitmemiş. Üç beş kat malikinin katıldığı ikinci toplantıda dışarıdan yönetici seçilmiş. Seçimi kabul etmiyoruz, aidat ödememeyi düşünüyoruz. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı

Kiracının ödemediği aidattan kim sorumludur?

Kiracının ödemediği aidatlardan dolayı kat malikinin kendisi de sorumlu mudur?  Kat maliki olarak karşılaşabileceği hukuki sorunlar neler olabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Kurallara uymayan ev sahibi bile olsa dava açabilirsiniz!

Kat maliklerinden biri kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebiliyor.

Aynı dairede oturanlar kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aynı dairede annesiyle oturan bir evlat (tapu annenin üzerine ise) toplantıda kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

İBB'nin deprem bütçesi 2,5 kat arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem için 2019 yılında gerçekleşen bütçe rakamını 2020’de 2,5 kat artırarak 341 milyon TL'ye çıkardı. Bütçe, Encümen ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Aidatını ödemeyen emeklinin maaşına haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Aidatını ödemeyenlerin listesini apartmanın ilan panosuna asabilir miyiz? Aidatını ödemeyen emekli kat malikinin emekli maaşına haciz koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Apartmanda internet kafe nasıl açılır?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre, tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, yönetim planında aksine bir hüküm yoksa kat maliklerinin oyçokluğu ile aldığı kararla internet kafe açmak mümkün...

Kat maliki her bağımsız bölüm için ayrı oy hakkına sahip mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir sitede yöneticiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda toplam oyların yüzde 3’ü sınırlaması var. Bir kişi en fazla 1 mi, yüzde 5 olan 12 mi, yüzde 3 olan 82 vekalet mi alabiliyoruz?' sorusunu yanıtladı.

Kat malikleri kurulunda bir kişinin 1/3’ten fazla oy hakkı olabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kat malikleri kurulunda bir kişinin 1/3’ten fazla oy hakkı olabilir mi' sorusunu yanıtladı. 

kat malikinin oy hakkı Haberi

kat malikinin oy hakkı

Apartmanda kat maliklerinin oy hakkı!

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir.

Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur. Peki, toplantıda kimler nasıl oy kullanır?


Apartmanda kat maliklerinin oy hakkı:

Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir.

Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip...